Ladicu na dnu šporeta većina koristi za pohranjivanje posuda za pečenje i predimenzioniranih lonaca koji ne stanu nigdje drugo. Ali znate li koja je njena prava namjena?
Ladica na dnu šporeta, odnosno ispod rerne nije prostor za skladištenje posuđa, već prostor za održavanje hrane toplom. Ako ste skeptični, provjerite u svojoj knjižici s uputama koje ste dobili uz ovaj kućanski aparat.
Ladica za zagrijavanje hrane je dizajnirana kako bi vruću hranu održala na optimalnoj temperaturi za posluživanje. Uvijek u nju stavljajte vruću hranu. Hladnu hranu ili onu sa sobne temperature neće biti moguće ugrijati, zagrijati ili termički obraditi u ladici za zagrijavanje.
Čak i ako vam je ovaj prostor potreban za skladištenje većeg posuđa, njegovo svojstvo zagrijavanja možete iskoristiti po potrebi. Izvadite lonce i u nju pohranite pečenu hranu dok čekate da vam se na ručku ili večeri pojave gosti. Nakon toga vratite sve na svoje mjesto kako je bilo i ranije.
zadovoljna.hr