Dr Nikola Šobot posjetio “Bemu”

Načelnik Klinike za kardiohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, doktor kardiolog Nikola Šobot, posjetio je Tvornicu obuće “Bema” u Banjaluci, te je tom prilikom razgovarao sa tehničkim direktorom “Beme” Marinkom Umičevićem i radnicima.

Prilikom obilaska tvornice, doktor Šobot je imao priliku da se lično uvjeri u uslove rada u “Bemi” za koje ima samo riječi hvale, a uvjerio se i u to kako se to u “Bemi” prave najkvalitetnije, a najjeftinije cipele u Srpskoj, te kako se uopšte odvija proces proizvodnje u ovoj uspješnoj fabrici, koja zapošljava oko 1.200 radnika i koja opstaje i u ovim izuzetno teškim vremenima za poslovanje, te ulaže ogromne napore da očuva svako radno mjesto svojim radnicima.

“Pogone naše tvornice u Banjaluci obišao je moj dobar prijatelj, doktor kardiolog i načelnik Klinike za kardiohirurgiju UKC RS, gospodin Nikola Šobot. Prilikom posjete upoznao sam ga sa tvornicom, načinom rada, sa problemima i izazovima sa kojima se suočavamo, te sa našim zaposlenima. Zadovoljstvo mi je što sam ga ugostio u “Bemi”, imamo brojne teme za razgovor, a pričali smo o svemu pomalo”, rekao je Umičević, koji sa punim pravom važi za jednog od najuspješnijih privrednika u Republici Srpskoj, što svakako dokazuje dvodecenijski uspon “Beme”, koja je izrasla u privrednog giganta, upravo sa Marinkom na čelu. O tome koliko je Umičević uspješan privrednik govore i desetine i desetine kvadratnih metara zidova u kancelarijama i hodnicima “Beme”, na kojima su zahvalnice, priznanja i plakete za uspješno poslovanje i kvalitetno domaćinsko poslovanje, o čemu Marinko najviše vodi računa.

Nakon obilaska pogona i razgovora sa radnicima i Umičevićem, doktor Šobot je rekao da je oduševljen radom Tvornice obuće “Bema” i sa svim što je imao priliku da vidi prilikom obilaska, te dodao da je ovo njegova prva posjeta i obećao da će u budućnosti obilaziti “Bemu”, na obostrano zadovoljstvo.

(N.Sp.)