Počela berba: Džinovsko povrće iz “Beminih” plastenika

Tvornica obuće “Bema” iz Banjaluke, koju dvije decenije sa velikim uspjehom vodi ugledni privrednik i neumorni radnik, njen tehnički direktor Marinko Umičević, započela je berbu povrća u svojim plastenicima koji se nalaze u krugu tvornice.

Ove godine, “Bema” bilježi najbolji rod paprika, krastavaca i paradajza za sve ove godine koliko uzgajaju domaće povrće koje služi za pripremanje hrane radnicima u restoranu “Beme”, s ciljem da radnici uz svakodnevne obroke jedu kvalitetno, domaće i svježe povrće.

“Odlična jutrošnja berba! Uz paradajz, obrali smo domaće krastavce i paprike iz naših plastenika i obezbijedili domaću i zdravu hranu za radnički restoran. Ove godine smo se dodatno potrudili i promijenili kompletnu zemlju u plastenicima i prezadovoljni smo rezultatima. Nikad nismo imali boli rod i ukusnije plodove. Mi platu, nažalost, ne dobijamo, nego zarađujemo pa moramo da radimo, zato svi motiku u ruku”, rekao je u svom stilu Umičvevi, koji nije krio zadovoljstvo odličnim prinosom povrća, a posebno činjenicom da će radnici “Beme” uz obroke imati najkvalitetnije povrće.

Jer, nadaleko je poznato da se u “Bemi” nikada ne staje, u “Bemi” se non-stop nešto radi, nešto se stvara, a posebno se vodi računa o tome da radnici imaju što je moguće bolje uslove za rad.

Radnici u ovoj tvornici, uz odršku svog direktora Marinka Umičevića, koji je i idejni tvorac, već više godina samostalno u plastenicima uzgaja povrće za potrebe svog restorana i na taj način ne izdvaja dodatna sredstva za te potrebe, dok istovremeno radnici imaju priliku da se hrane domaćim, zdravim i ne prskanim povrćem. Pored brojnih drugih, i ova aktivnost po ko zna koji put do sada pokazuje koliko Umičević misli na svoje radnike i koliko vodi računa o njihovom zdravlju, a primjera za to je još mnogo.

Inače, Umičević je nadaleko poznat kao ugledan i uspješan privrednik, kome je radnik uvijek na prvom mjestu, i koji kao rijetko ko brine i bori se za svakog svog radnog kolegu i za svako novo radno mjesto u fabrici. On je pozvao sve druge firme da slijede ovaj “Bemin” primjer i da iskoriste zemljište ukoliko ga imaju, te da proizvedu zdravu hranu za svoje zaposlene i pokažu svoju društvenu odgovornost i na taj način.

“Uz malo volje i rada svi mogu proizvesti dovoljno hrane za svoje potrebe”, poručio je Umičević, koji gotovo svakodnevno pokazuje izuzetno visok nivo društvene odgovornosti, a riječ je o velikom humanisti, na kojeg bi se mnogi trebali ugledati.

N.Sp.