Umičevićeva humanost na djelu: Obuća stanovnicima koji su ugroženi poplavama u FBiH

Marinko Umičević, direktor Tvornice obuće “Bema” iz Banjaluke i nadaleko poznati humanista, rekao je da će ugroženom stanovništvu u poplavljenim opštinama u FBiH poslati obuću, te pozvao sve one koji su u prilici da pomognu ljudima koje je prošle sedmice zadesila katastrofa izazvana obilnim padavinama.

Ovim je Marinko po ko zna koji put do sada pokazao svoju solidarnost, ali i činjenicu da je veliki čovjek, da ima veliko srce i da je uvijek spreman da pomogne ljudima u nevolji, te da iskreno saosjeća sa svima njima, ali je istovremeno dao zadatak i ostalima da se uključe u ovu humanitarnu akciju i pomognu stanovnicima FBiH, koje su prošle sedmice zadesile poplave.

“Lično me pogodila katastrofa koja je zadesila opštine Jablanicu, Fojnicu, Konjic, Kiseljak, Kreševo, Hadžiće, Visoko i Drvar. Šteta je nemjerljiva kada govorimo o ljudima koji tu stanuju.

Saosjećam s njima, u svoje lično ime, a smatram da narod Republike Srpske treba da bude na raspolaganju za pomoć. Nama je uvijek živjeti zajedno u Bosni i Hercegovini. Poslaću pomoć u vidu obuće za stanovništvo poplavljenih opština, a pozivam sve ostale koji mogu da pomognu na bilo koji način, da to i učine”, rekao je Umičević. On je naglasio da nam prioritet mora biti da budemo uz svoje komšije.

“Tu smo za vas! Pozivam sve koji mogu da pozovu humanitarni broj 17039, koji je u funkciji za pomoć unesrećenim u poplavamam, a tim pozivom donirate 2 KM”, poručio je Umičević, čija humanost nikada nije, a ni sada ne poznaje granice, jer je ipak riječ o iskrenom humanisti i čovjeku koji iskreno saosjeća sa ljudima kojima treba pomoć, i zato i jeste jedan od naših najvećih dobrotvora, na koga bi se mnogi trebali ugledati.

N.Sp.

 

Ostavi komentar