Centralna ideja za dizajn restorana “Le Blossom” u Montrealu bilo je drvo trešnje.
Dizajneri arhitektonske kompanije Ménard Dworkind su dijelom bili inspirisani radom holivudskog industrijskog dizajnera Syd Meada, sa idejom da stvore jedinstveno okruženje, bez uobičajenih i previše korištenih japanskih klišea.
Drvo trešnje koje je napravljeno u Kini prije nego što je došlo u Montreal na montažu, visoko je 3, 5 metra a prečnik krošnje je 5 metara. U bazi drveta postavljene su četiri lampe koje svjetlošću ističu ružičasto svileno lišće.
Dugi bar sa stolicama proteže se duž restorna, a sastoji se od tri zone, prilagođene za rad tri kuhara.
U uglu restorana nalazi se dodatna mjesta za sjedenje sa malim stolovima koji odražavaju dizajn barskih stolica.
Dva velika banket stola nalaze se na kraju bara i pružaju mjesto za male grupe gostiju.