“Tomorrow Machine”, švedski dizajn studio sa sjedištem u Stockholmu i Parizu koji je specijalizovan za ambalaže prehrambenih proizvoda predstavio je inovativni projekat koji objedinjuje znanje znanstvenika i kreativnost dizajnera.
Riječ je o pakovanjima koji imaju rok trajanja kao i namirnice u njima. Paket i sadržaj rade u simbiozi.
Ambalaža za ulje
Izrađena je od karamelizovanog šećera, obloženog voskom. Da biste je otvorili potrebno je da je razbijete kao jaje. Nakon što vosak pukne ambalaža se topi kada dođe u kontakt s vodom.
Ambalaža za sok
Gel od agar-agar alge i voda su jedini sastojci koji se koriste za ovu ambalažu. Da biste je otvorili probodite vrh, a nakon toga ambalaža će nestajati istom brzinom kao i sadržaj. Stvorena je za pića koja imaju kratak vijek trajanja i moraju biti u frižideru.
Ambalaža za rižu
Izrađena je od biorazgradivog pčelinjeg voska. Da biste je otvorili, ogulite je kao voće. Dizajnirana je da sadrži suhe tvari, kao što su žitarice i riža.
Ambalaža za brzu hranu
Ova ambalaža kombinuje različite aspekte održivosti. Štedi prostor prilikom transporta jer je kompresovana, ali se širi u zdjelu za posluživanje dodavanjem vruće vode.