Najjednostavniji recept za najljepše keksiće

bozicni-keks

Mi volimo jednostavne stvari jer su najčešće i najbolje. Tako je i sa ovim receptom. I sastojcima i priremom je sasvim prost, a opet tako simboličan da se i pored svih sofisticiranih recepata nađe u skoro svakoj kuhinji, bar za vrijeme praznika.

Jednostavni domaći keksići

250 g šećera,

strugana kora limuna,

250 g brašna,

ulje,

šećer u prahu.

bozicni-keksici

Zamjesite tijesto od šećera, brašna, strugane kore limuna i pola šolje ulja. Tijesto dobro izmijesiti da bude sasvim glatko.

Oklagijom ga razviti na debljinu prsta, pa modlom u obliku kruga, zvjezdice ili nekog drugog oblika vaditi kolačiće i slagati ih na podmazan pleh.

Peći na umjerenoj temperaturi da porumene.

Ovi keksići su najbolji kada odstoje nekoliko dana jer postanu mekši. Najbolje je posuti ih šećerom u prahu, pa ih slagati u metalnu kutiju za keks.

Možete ih prelivati raznim glazurama, a savršen su dodatak i posnoj trpezi.